Veronica

Originea numelui Veronica

greaca, macedoniana, spaniola

Semnificatia numelui Veronica

aduce victoria. Dupa un apocrif la biblie, neoficial, Veronica (Beronice) s-a numi femeia care i-a dat lui Iisus Christos un batic pe drumul spre cruce. Legenda spune ca i-a ramas chipul pe batic. In Evul Mediu, acest portre au inceput sa-i spuna Veronica, iar numele l-au interpretat gresit, ca provenind din vera – adevar si icon – pictura, poza. Adevar si Puritate

Nume inrudite cu Veronica

Vera, Veroniu, Verona, Ronett, Ronetta, Veronique

cuvinte cheie:

Voteaza daca iti place sau nu acest nume:


Nu imi place acest numeImi place acest nume (scor +22, 40 voturi)
Loading...

 1. 5 Comentarii pentru “Veronica”

 2. Port acest nume si ma simt fericita pentru ca stiu ca ma reprezinta in toate aspectele.Sunt mindra de numele meu, deoarece el ma ajuta sa lupt cu greutatile,eu il consider drept pilon interior pe care ma sprijin si de la care porneste o noua forta spre un succes prevazut.Cred ca cu siguranta numele meu o sa-mi aduca victoria(fericirea,implinirea pe plan profesional) intr-un viitor apropiat.

  Scris de veronica in data de Nov 16, 2009

 3. fiecare persoana are un nume care o reprezinta asa ca tre sa fitsi fericitsi de numele pe care-l puratsi shi sa insinue incredere shi putere in sine ,p/t ca fiecare nume este insotsit de o soarta anume ….. mie imi place fffmult numele meu deoarece e al meu, sh-l part mindra deoarece ma reprezinta ..!!!

  Scris de veroana in data de Apr 20, 2010

 4. Acest nume are o istorie ciudata si controversata. Desi chiar in zilele noastre exista in diverse limbi substantivul comun veronica, bucata de panza cu chipul Mantuitorului imprimat, se crede ca ar putea avea o provenienta elena, Berronike insemnand purtator de victorie.

  Desi prenumele Veronica si unele dintre diminutivele sale pot determina un caracter vesel, cu pofta de viata, aceasta exuberanta poate fi adesea doar o aparenta. In anumite momente, este cuprinsa de tristete, chiar fara evenimente dramatice. Insa, dat fiind ca este o persoana discreta, isi reprima proasta dispozitie, refugiindu-se in veselia pe care o provoaca altora. Ea stie, de cele mai multe ori doar instinctiv, fara a intelege constient, ca avand in jur o atmosfera placuta, buna dispozitie poate fi contagioasa si ca aceasta este cea mai buna modalitate de a scapa de stres. Pentru Veronica o sursa de stres poate consta in orice activitate anosta, caci aproape orice actiune repetitiva si fara variatie ii provoaca o stare de tensiune interioara. Aceasta genereaza riscul de a nu termina treburile pe care le incepe, fiindca monotonia o face neatenta si dezinteresata.

  Sursa: mp99.blogspot.com/2008/05/semnificatia-numelui_2164.html

  Scris de Veronica in data de Jul 31, 2010

 5. port acest nume sh imi place foarte mult,sunt mindra de el.In plus imi place deoarece poti sa’l alinti in multe feluri…..

  Scris de NiKka in data de Aug 21, 2010

 6. Si eu ma numesc Veronika dar mai mult prfer numele prescurtat”Nika”si mai am inca multe asemanari a acestui nume 🙂

  Scris de Nika in data de Mar 29, 2012

Comenteaza acum: